اندر سیره مشاهیر و نامداران آفرود و طبیعت گردی ایران – مکتوب نهم
چندی بود قصد داشتم باز هم به معرفی دیگر از مشاهیر و علمای آفرود و طبیعت گردی بپردازم و چون سَراچه* ضمیرم در این باب از پرتو خیال ، مُنَوّر و از آنجا که استدراک حوادث و استعلام وقایع از جمله وظایف و فرائضِ هر آفرود نگارِ دل آگاه است، همه روزه به معابر و مناطق آفرود و همچنین رسانه های ضاله ای* همچون اینترنت شدمی و در اِستخبار* و اِستطلاع * نکات و کشف مشاهیر این فن، صرف همت کردمی .
حال بقرار معهود*، از جهت تحکیم اقوال* و تثبیت این سنت وجیهه*، به معرفی یکی دیگر از نامداران این وادی میپردازیم و او کسی نیست جز ” شیخ امیر ارسلان ابن پالیزبان”، حاکم الکرمانشاه و البلاد الکردستان،
از نژاد کرد واقعی و نه پلاستیکی، ساکن الطهران” ملقب به “کوردینِیتور* اعظم ” و “فنابان کبیر” و نِگوشیِتور* اولی، که به زیور علم مُتَحَلّی* و بنور معرفت مُتَجَلّی و اندر بَیِّنه* و تسمیه* این لقب ، همانا “شیخ ابوالآفرود ابن کویری*” در رساله “احسن الآفرود فی کویرات الایران” ، در فصول مُشَبَّعِه* آورده است که روزی در پیست اسکی دیزین گذر میکرده که ناگاه شخصی را دیده که فن اسکی را آنچنان با مهارت و تسلط انجام داده که حاضرین در آن پیست، از فرط استعجاب و حیرت ، جملگی نعره کشان گریبان ها دریدند و به کمال فن و مهارت وی احسنت گفته و آن شخص همانا “شیخ امیر ارسلان ابن پالیزبان، خان کردستان” و از نوادگان برحق پهلوان نامی، امیر ارسلان نامدار بود .
این اتفاق غریب ، حَکّ ضمیر شد تا سالی بعد به جهت تقویت قوای دِماغی* و تَشَفّی* خاطر و نیز بنا به دعوت یکی از احباب و انصار که از آفرودرهای قدیمی نیز میباشد به ناحیت شگفت انگیز کویر لوت، واقع در بلاد پارس سفر کردم .
در منطقه ای سراسر تپه هائی عظیم از رمول زیبا ، جماعتی از شَباب* را دیدم جملگی نظاره گر و مبهوت رمل نوردی شخصی بودند که با مرکبی بنام لندکروزر مِن صَنع تویوتا الیابان، آن چنان یَمین* و یَسار* و اصول و اَفنان* رمول را کاویده که جملگی مدهوش هنرنمائی آن شخص گردیدند . یاللعجب* .
و متعاقبا از آن مرکب به زیر آمده و سوار بر مرکبی دیگر از نوع دوچرخ که به موتورسیکلت
از کلاس اندورو مشهور است گردیده و بازهم هنر و تسلط خود را در راندن آن مرکب نیز به مَنَصِه* ظهور رسانیده و حُجَت تمام کرد .
آنطور که در اقوال شایع بود ، سیرت ستوده وی چنان بوده که امضاء حِشمت او در قلوب احباب و انصارش گسترده و به همین جهت “آوانما” یا آنطور که کفار فرنگ گویند “ویدئو کلیپ” آن نیز در رسانه های ضالّه ای* همچون “الفیس البوک” و الواتزآپ و التلگرام بطور مستند مَضبوط* است .
من که سراسر در شگفت بودم ، بر آن شدم با وی دیداری داشته باشم و رموز کار از وی جویا . نزدیک که شدم از فرط اِستِعجاب* لحظه ای حیرت زده بر جای خشکم زد. زیرا او همان “شیخ امیر ارسلان ابن پالیزبان، خان کردستان” ، أطال الله عمره* بود که قبلا داستان دیدار وی در بلاد دیزین برفت .
باشد که ایزد سبحانه و تعالی همواره آفرود وی را مستدام* و اسکی وی را در پیستهای گوناگون، پاینده نگاه دارد.
و لیکن جمهور محققین را عقیدت بر اینست که کرامات شیخ امیرارسلان بیش از اینهاست . عده ای وی را در زُمره* خَیّرین و نیکوکاران نیز دانسته اند. در تاریخ چنین مضبوط است که شیخ امیر ارسلان ابن پالیزبان ، رضی الله عَنه* ، در کمک به زلزله زدگان نیز ید طولایی داشته و کمکهای مردمی را همراه با انصار خود بدست محرومین و آسیب دیدگان زلزله رسانیده.
و اما بَیّنه و مستندی دیگر از خصایص شیخ امیرارسلان، تذکره ای است که “مولانا شیخ پشم الدین ابن جرجیس ابن نفت سوز طبری” رضی الله عنه ، از دانشمندان بلاد فرنگ، در رساله “استخراجات الپتروشیمی والنفت*” در فصل اربع* آن آورده، شیخ ارسلان از زعمای نفت و پتروشیمی بلاد پارس میباشد.
و اما توصیف کرامات و خصایص شیخ ارسلان، از جمله تخصص در موسیقی باستانی و ابداع آلات و ادوات نوازندگی و . . . بسیار بیش از آن است که در این مقال بگنجد.
والله اَعلَم بِالصواب
زمستان سنه 1399 و به تاریخ کفار عزیز و محترم، 2021 میلادی.
- نوشته : شیخ سروش ابن مطهر ، ملقب به کثیرالسفر فی الدنیا ، علی لندکروزر والسایرالمراکب الفُورویل درایو و بعضا موتورسیکلتهای اندورو .
- ساختار اصلی این نوشتار الهام گرفته از کتاب التفاصیل نوشته فریدون توللی میباشد.
– سراچه : خانه کوچک
– اِستخبار : کسب خبر
– اِستطلاع : کسب اطلاع
– مَعهود : پیمان کرده شده
– اقوال : قولها و گفتارها
– وجیهه : زیبا
– متحلّی : آراسته شده
-کوردینیتور Coordinator
-نگوشیتور Negotiator
– بَیِّنِه : حجت . دلیل
– تسمیه : نام نهادن
– مُشَبَّعِه : اشباع شده
– دِماغی : روحی – مغزی
– تَشَفّی : شفا جستن
– شَباب : جوانان
– یَمین : سمت راست
– یَسار : سمت چپ
– اَفنان : شاخه ها
– یاللعجب : شگفتا – عجبا
– مَنَصِه : جای ظاهر شدن چیزی
– ضالّه : باطل
– مَضبوط : نیک نگاهداشته و حراست شده
– اِستِعجاب : شگفتی
– مستدام : آنچه دوام آنرا خواسته باشند
– زُمره : گروه – جماعت – دسته
– خامِس : پنجم
– رضی الله عنه : خداوند از او راضی باشد
– اطال الله عمره : خداوند عمرش را طولانی کند
– اربع : چهار
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه
چقدر جالب وبا حوصله و چه عکس ها به جدا گذاشته شده اند دست شما درد نکنه آفرین بر شما